SÓJA - semena na klíčky 20g

 
 

Semena na klíčky - SÓJA 20g  - VHODNÁ PRO ŽENY
 

Dostupnost Skladem
Cena 20,87 Kč bez DPH
Cena vč. DPH 24 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu S19
Výrobce Semena
Kategorie Semena
 

Sójové klíčky jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů A, B, C, a K, fosforu, vápníku, draslíku, železa a hořčíku. Sójové klíčky jsou bohaté na protirakovinné látky, která zpomalují růst nádorových buněk a snížují možnosti vzniku rakoviny prsu a rakoviny ženských pohlavních orgánů. Vzhledem k obsahu kyseliny listové je důležitou součástí jídelníčku těhotných žen. Jako bohatý zdroj fytoestrogenů se doporučuje ženám v menopauze. Pravidelná konzumnace klíčků má příznivý vliv na pokožku. Díky obsahu hořčíku a draslíku, se zbavíte stresu a apatie, dalším významným obsahem je vitamín C, který povzbuzuje imunitní systém. Nenasycené mastné kyseliny obsažené v klíčcích pomáhají snížit hladinu "špatného" cholesterolu a krevního tlaku. Výhonky sóje jsou výborným doplňkem rýže, sendvičů, polévek, salátů a tvarohů.

PŘÍPRAVA klíčků:
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin  (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Hmotnost 0.01 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář

 
 

 


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.