SÓJA - semena na klíčky 20g

Kód: S19
Značka: Semena
24 Kč 20,87 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné

Semena na klíčky - SÓJA 20g  - VHODNÁ PRO ŽENY
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sójové klíčky jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů A, B, C, a K, fosforu, vápníku, draslíku, železa a hořčíku. Sójové klíčky jsou bohaté na protirakovinné látky, která zpomalují růst nádorových buněk a snížují možnosti vzniku rakoviny prsu a rakoviny ženských pohlavních orgánů. Vzhledem k obsahu kyseliny listové je důležitou součástí jídelníčku těhotných žen. Jako bohatý zdroj fytoestrogenů se doporučuje ženám v menopauze. Pravidelná konzumnace klíčků má příznivý vliv na pokožku. Díky obsahu hořčíku a draslíku, se zbavíte stresu a apatie, dalším významným obsahem je vitamín C, který povzbuzuje imunitní systém. Nenasycené mastné kyseliny obsažené v klíčcích pomáhají snížit hladinu "špatného" cholesterolu a krevního tlaku. Výhonky sóje jsou výborným doplňkem rýže, sendvičů, polévek, salátů a tvarohů.

PŘÍPRAVA klíčků:
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin  (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech. Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Doplňkové parametry

Kategorie: Semena
Hmotnost: 0.01 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: